Sofie Halkjær: ”Du skal turde at slippe kysten af syne for at opdage nyt land!

 

Hos Goodtalks elsker vi inspirerende kvinder der vil være med til at spille andre gode. Denne månedens iværksætter er Sofie Halkjær fra Human Univerz. I den forbindelse har vi mødt Sofie og spurgt ind til hendes vision og til drivkraften bag hendes arbejde med at transformere mennesker og virksomheder.

Når vi møder Sofie, er det tydeligt at vi har at gøre med en usædvanlig kvinde der både er godhjertet, varm og udstråler masser af åbenhed. Sofie Halkjær beskriver sig selv som change expert, entrepreneur, ”heartcore” leader, foredragsholder, menneske-scanner, underviser, kæreste, mentor, forandringsekspert, eller, som hun kalder det: Transformation & Change Professional.

”Min stærkeste force er min evne til at skabe transformation hos mennesker og i virksomheder”, siger hun.

”Min baggrund er 46 år som menneske – med livskriser, masser af succes, modige valg og +20 år inden for feltet, transformation og forandring, i en professionel kontekst. Mit yndlingsmotto er: What is done by the heart is absoloutely effectiveog: Du skal turde slippe kysten af syne for at opdage nyt land.”

Hvorfor er du iværksætter og hvad er dit formål?

”Tilbage i 2009 havde jeg brug for at bryde og sprænge rammerne for hvad der er muligt. Jeg ville gerne inspirere til at skrue ned for autopiloten – træffe bevidste, gode valg. Hjælpe til større overensstemmelse mellem dine inderste drømme og det du investerer din energi i. Kort sagt: alt det som skaber modstand mod forandring, bevidst eller ubevidst. Jeg ville revolutionere måden vi skaber transformation og forandring på – både hos individer og hos virksomheder. Jeg ville mere end blot at skabe gode økonomiske resultater.”

Hun fortæller også at viljen og modet til at springe ud som selvstændig, hang godt sammen med hendes værdier og personlighed. Hun fremhæver især autensitet og frihed som de vigtigste værdier for hende. Hun bliver ofte karakteriseret som et modigt, stærkt, rebelsk og utålmodigt menneske med masser af drive.

”Mit livsformål er at løfte menneskers bevidsthed. Jeg inspirerer, hjælper og skubber kærligt til meningsfuld vækst og transformation for mennesker, ledere og organisationer. Jeg gør en forskel ud over jagten på profit. Jeg løfter menneskers bevidsthed.”

Hvad handler din forretning om og hvilken forskel ønsker du at gøre?

”I Human Univerz, arbejder vi med at øge bevidstheden hos lederegennem forandringsledelse. Vi certificerer, uddanner og træner projektledere, mellemledere og topledere i forskellige programmer. Et af de nyeste på stammen er vores lederuddannelse – transformational leadership– der træner ledere i praktisk at transformere sig selv og deres teams gennem bevidst ledelse.”

Hos Human Univerz arbejder de ud fra et holistisk mind-set og inddrager, det Sofie kalder ”energiarbejde”, intuition, forskellige intelligenser samt bevidsthedsfelter.  Sofie tror på, at denne tilgang er vejen frem for vor tids ledelse: ”Det var faktisk DERFOR jeg valgte at gå mine egne vegne i 2010.”

Drømmen om fremtidens ledelse

Sofie tror ligeledes på en ny bundlinje for erhvervslivet, der fremmer bæredygtigt afkast samtidigt med, at vi opbygger sunde organisationer og fejrer den menneskelige ånd.

” Jeg ønskede at skabe en transformationsliga fordi jeg tror, ​​at vi kan ændre måden verden håndterer forandring på ved at forbinde, støtte og inspirere enkeltpersoner til at frigive deres fulde potentiale. Både personligt og på virksomhedsniveau.”

Sofie mener at vi, i dag, ser mange fejlslagne initiativer grundet en ”autopilot adfærd”. Mange føler sig ofte magtesløse og apatiske og derfor, mener hun, at det er på tide at vække de personlige indre ressourcer.

Sofies drøm er, at en dag:

 • Vil organisationer, ledere og medarbejdere have udviklet sig til et niveau af meget højere niveau af bevidst ansvar
 • har vi mod og visdom til – i enhver situation – at se indad, genforbinde os selv, fornemme og udtrykke, hvad der er den rigtige ting at gøre – ikke kun for os selv, men også for helheden
 • siger vi, hvad vi føler og tænker – at vi er trygge ved at dele enhver refleksion – vi udvikler hinanden
 • vil vi leve vores liv med meget mere autentisk lykke
 • er vi i stand til at tænke, handle og blive fra bunden af ​​vores hjerte
 • behøver vi ikke at filtrere information og handlinger, da de er rene med kærlige intentioner
 • er hovedparten af ledere drevet af at lede og skabe tilhængere – ikke demonstrere magt
 • vil organisationer, ledere og medarbejdere have udviklet sig til et niveau af meget højere niveau af bevidst ansvar

 

Human Univers genopretter forbindelsen til autenciteten i os. Dette ved at mærke, se, føle og tænke hvad der er bedst for os selv.

”Vi ændrer måden folk tror på og håndterer ændringer. Det udfordrer og byder på en mulighed for vækst både i vores personlige liv og i vores arbejde. Vi tager ansvar!! Vi ændrer samfundet. Som medarbejder betyder det, at du arbejder med det du er lidenskabelig for og ikke kun hvad der giver den bedste indkomst,” fortæller hun.

Hvad er dine største udfordringer?

”En af mine udfordringer er min tålmodighed. Eller mangel på samme. At vente indtil dem jeg gerne vil give noget videre til, er klar. Jeg har fx været klar i 10 år med uddannelsen transformational leadership. Men først nu er ledere klar til at tage imod den. Der er altid en række faktorer, der skal spille sammen, før det kan lykkes og det nye kan bryde igennem. Det udfordrer min utålmodighed. Nu er vi langt forbi finanskrisen og lederne er blevet mere modige. Frygten er ved at have lagt sig. Vi er i stigende grad blevet nysgerrige på øverste niveau af Marslow’s behovspyramide: realisering af vores eget potentiale. Vi har fået lyst til selv-realisering. Nu skal vi blot sikre os, at denne lyst ikke bare er styret af et egobehov, men rent faktisk kommer helheden til gode. Så det er vores bevidsthed og højeste potentiale vi udvikler og lader komme til.”

Der er ingen tvivl om at, for Sofie, er det et paradigmeskifte der skal til for at ny ledelse kan vokse frem.

”Der er et stigende behov for en ny form for ledelse. Og overalt begynder jeg endelig at se lys i folk, der spirer. Der kalder på mere bevidsthed. Det er godt, for vi har brug for helt nye måder at lede på. Lede os selv og andre ind i en bæredygtig fremtid.”

Udfordringerne har ændret sig med tiden

”Jeg har snart ti års jubilæum som selvstændig, og det er helt andre valg der er svære i dag end i starten. Dengang handlede mine udfordringer meget om at være alenemor med to små drenge, uden fast indtægt og bygge en rentabel virksomhed op. Det var nervepirrende dengang, men jeg havde heldigvis et fedt heppekor, som troede på mig. Hvilket for mig er en essentiel del af min succes og ild.”

Siden 2009 er der opstået mange spændende muligheder for Sofie. Muligheder hun har grebet. Hun er, i dag, medejer af fire forskellige virksomheder. Alle virksomheder der udfordrer det eksisterende fundament vi står op. Alle ønsker at bidrage til transformation med fokus på bevidsthed og bæredygtighed.

Sofies tre største udfordringer lige nu, ifølge hende selv:

 • at finde medarbejdere med et bevidst og nysgerrig mind-set, klare visioner for fremtiden, et balanceret forhold til EGO, men som samtidig har de bedste faglige kompetencer. Det er helt centralt for at have et stærkt team
 • at fokusere på det som er allersjovest. Når, stort set, alt jeg bruger tid på er sjovt, kan jeg godt komme til at glemme at lytte til min GPS – kroppen.
 • finde min næste ”master”. Hvem er det som skal løfte mig til næste niveau? Hvem skal udvide og udfordre mine tankemønstre, få mig tættere på min essens, skabe min transformation?

 

Sofie er optaget af at hun vil være den bedste udgave af sig selv i forhold til sine omgivelser. Hun spørger: ”Kan jeg få Richard Brandson som personlig mentor? Må man overhovedet sige det højt? Hvem i Dansk Erhvervsliv er ellers et match til mig? Hvem kan være den mest spændende jeg kan få impulser fra? Det er jeg ret nysgerrig på – og spændt på at se, hvor det ender.”

”Jeg forelsker mig i menneskers potentiale”

Hvad er det næste du gerne vil lære?

”I år er mit første år som medejer af 4 virksomheder. Så et af mine udviklingsområder handler om at blive bevidst om og erfaren med, hvordan jeg kan skabe vækst i flere virksomheder på én gang. Vel at mærke virksomheder som har ambitiøse vækstmål. Det er en spændende proces med masser af læring.”

Hun ønsker også at løfte sig selv og sin markedsføring til næste niveau, som hun beskriver det. Hun er nysgerrig på at lære noget om effektiv markedsføring i både ind- og udland.

”Når jeg har en ambition om at sætte aftryk hos 5000 ledere inden år 2020, er det ikke nok at køre to uddannelseshold om året og dryppe små tekster på LinkedIn hist og pist. Der skal noget mere og andet til. Så jeg er nysgerrig på hvem der kan lære mig det. Hvem er det, der kan åbne min blinde vinkel? Hvad er det for nogle tanker jeg ikke tænker, siden det ikke er sket endnu?”

Krop og helbred står også øverst på Sofies program. Hun indrømmer at dette ikke er blevet prioriteret nok midt i alt det andet. Noget hun ikke er stolt af. Derfor arbejder hun nu med en såkaldt Accountability Partner, der dagligt hjælper hende med at sætte fokus på dette område.

Hvad er dit bedste råd til andre?

”Invester i din udvikling til at blive et mere bevidst menneske. Invester lidt tid hver dag hvor du skaber masser af ringe i vandet både hos dine allerkæreste, i din virksomhed, på arbejdspladsen og dem du møder tilfældigt.”

Hvordan kan du spille andre gode?

”Jeg forelsker mig i menneskers potentiale. Jeg ser det let og vil gerne være med til at få det levet ud. De mennesker jeg spiller gode, skubber jeg kærligt og insisterende til. Og går i forvejen, så jeg både skaber håb og inspirerer.”

”Jeg vil også gerne stå frem som rollemodel for højere bevidsthed – for at lade sig lede af hjertet og tænke på helheden, ikke kun egen vinding. Selvom det ikke altid er let. Jeg har gået en vej, og inspirerer gerne andre til at tage på samme rejse. Det kræver en villighed til at lære sig selv at kende, finde modet til at gå egne veje, vise sårbarhed når det er svært og bede om hjælp. Det er vigtigt at kunne det.”

Hvorfor er du med i Goodtalks?

”Fordi mit fokus i mange år har været at spille andre gode. Fordi jeg gerne vil give noget videre. Der er så mange der er med til at bidrage til dét, jeg gerne vil. Goodtalks er en af måderne at give tilbage på.”

LinkedIn Takeover: Du kan følge Sofie Halkjær på Goodtalks’ LinkedIn-side den kommende uge.

Vil du spille andre gode?

Udvid dit netværk og dine kompetencer. Deltag i Goodtalks' sociale platform og find nye kompetente kontakter og få sparring fra seje kvinder.