I Goodtalks arbejder vi på at få flere kvinder i topledelser, på bestyrelsesposter og som iværksættere. Når vi lykkedes med mere balance, tror vi på, at vi får bedre skoler, hospitaler, organisationer og virksomheder.

Denne Goodtalks blogpost handler om seje Maria Aagergaard, stifteren af det super funky Flirty Birdy, der bl.a. laver fantastiske statement T-shirts. Marias svar på, hvorfor hun som iværksætter knokler med sit produkt er:

”Jeg vil gerne vise kvinder, hvor seje de er, og give dem mulighed for af eje følelsen, og give den videre til andre i deres liv”.

Læs Marias spændende svar på hvad hendes største udfordringer er, og hvorfor hun har valgt at blive selvstændig.

Hvem er du? 

Lidt om mig. Jeg hedder Maria Agergaard, er 33 år, og arbejder til daglig som selvstændig grafisk designer. Jeg har mange forskellige slags kunder, og kan den ene dag sidde med en rapport om fremtidens sundshedsvæsen og den næste en rolex annonce – jeg har endda designet en hjemmeside for én, der sælger høns. Så jeg havde brug for et rum hvor min kreativitet kunne få lov at flyve frit, og det blev starten på mit lille hjerte-projekt Flirty Birdy, som nu er lidt over et år gammelt. 

Hvorfor er du iværksætter? Dit purpose?

Jeg er vokset op i en familie med mange selvstændige, og troede egentlig ikke, at det var en vej for mig. Jeg har set, hvordan der skal knokles, og hvor hårdt det kan være økonomisk – men også den frihed og passion der følger med. Da jeg var barn, stod et kontorjob og faste arbejdstider for mig som noget meget eksotisk. Men på en eller anden måde sneg lysten til at være min egen kvinde sig ind på mig. Det var da jeg fandt min kontorplads med nogle utrolig seje damer, en ide begyndte at udforme sig. I mødet med andre kvinder bliver jeg nemlig gang på gang imponeret over deres styrke, gå-på mod og kreativitet. Det inspirerer mig utrolig meget og har været drivkraft for mit lille statement-imperium.

Hvad handler din forretning om? Hvilken forskel ønsker du at gøre?

Med mine budskaber vil jeg gerne vise kvinder, hvor seje de er og give dem mulighed for af eje følelsen og give den videre til andre i deres liv. Reaktionerne på mine designs er det bedste ved det hele – når folk føler en Power Mama T-shirt lige rammer plet på deres veninde. Eller når et kort kan være med til at løfte det, de gerne vil sige. 

Hvad er dine største udfordringer?

Mine større udfordringer med Flirty Birdy er helt sikkert at have med fysiske produkter at gøre – både økonomisk og lagermæssigt. Når man er vandt til at sælge timer og arbejde digitalt, er det noget helt andet at kaste sig ud i lagerhåndtering og en bæredygtig produktion. 

Hvad er det næste, du gerne vil lære?

Jeg prøver at lære hen af vejen, når nye udfordringer opstår. Det er en vildt sjov rejse, og selvom det kan være mega hårdt at pakke t-shirts klokken otte om aftenen efter en hel dag foran computeren, så er det hele værd. Jeg vil rigtig gerne knække koden til, hvordan jeg kan gro Flirty Birdy større, så det økonomisk kan bære sig selv og mig, og jeg stadig kan udvikle mig og har kreativ frihed. Den evige balance 🙂 

Dit bedste råd til andre?

Tro på dig selv, tal om din ide/dit arbejde med andre og find et godt netværk af seje kvinder at sparre med – det har været uvurderligt for mig og faktisk starten på min virksomhed. 

Hvordan kan du spille andre gode?

Ud over jeg gerne deler ud af grafiske erfaringer, er jeg god til at se realistisk på udfordringer og dele dem i bidder, så de bliver overskuelige. Jeg elsker at heppe på andre, når det går godt og hjælpe med at motivere, når det går mindre godt. 

Hvorfor er du med i Goodtalks?

For at møde endnu flere skønne kvinder, udvide min horisont, blive inspireret og forhåbentlig bidrage til et fedt netværk! 

Følg Flirty Birdy på Instagram

Vil du spille andre gode?

Udvid dit netværk og dine kompetencer. Deltag i Goodtalks' sociale platform og find nye kompetente kontakter og få sparring fra seje kvinder.